خونریزی لثه
اگرچه خونریزی لثه در نتیجه بیماری هایی است که ممکن است در لثه ایجاد شود ، اما به دلیل سایر مشکلات سلامتی نیز می تواند رخ دهد. خونریزی لثه ای همچنین می تواند در نتیجه مسواک زدن بیش از حد دندان ها ، استفاده بیش از حد از نخ دندان یا استفاده نادرست از پروتزها ایجاد شود.
همراه با این مشکلات و سایر مشکلات روزمره ، خونریزی لثه همچنین می تواند بیماری هایی مانند پریودنتیت ، لوسمی ، کمبود ویتامین و کمبود پلاکت را تحت تأثیر قرار دهد. چنین بیماری هایی باعث می شود که لثه به راحتی خونریزی کرده و ملتهب شود. به همین دلیل ، کسانی که مشکل خونریزی لثه ای دارند قطعاً باید برای اطلاع از علت این مشکل به یک موسسه بهداشتی مراجعه کنند و درمان آن را شروع کنند.
خونریزی لثه چیست؟
خونریزی لثه بر سلامتی فرد تأثیر منفی می گذارد ، از تجمع پلاک بیش از حد در لثه شروع می شود. پلاک باکتریایی چسبناک و بی رنگ که در نتیجه تجمع پلاک تشکیل شده و باعث التهاب در لثه می شود. این پلاک ها به مرور زمان باعث خونریزی و لثه های ناسالم در فرد می شوند.
تجمع بیش از حد پلاک می تواند باعث خونریزی و همچنین بیماری استخوان فک به نام پریودنتیت شود که یک مسئله سلامتی بسیار مهم است. این بیماری و بیماری های مشابه در دهان می تواند بر سلامت فرد تأثیر منفی بگذارد. بنابراین ، خونریزی لثه باید جدی گرفته شود و دلایل ایجاد این مشکل باید با تماس با دندانپزشک بررسی شود و بلافاصله روند درمان آغاز شود.
علائم خونریزی لثه چیست؟
خونریزی لثه معمولاً هنگام مسواک زدن مشاهده می شود. علاوه بر این ، برخی از مشکلات حساسیت به عنوان علائم مختلف بیماری رخ می دهد که باعث خونریزی لثه می شود. سوزن سوزن شدن در لثه هنگام مصرف نوشیدنی های گرم و سرد ، احساس فشار به لثه هنگام جویدن غذا ، قرمزتر از رنگ طبیعی لثه و علاوه بر این وضعیت ، تورم ، فشار بیش از حد لثه پروتزهای استفاده شده از مهمترین علائم خونریزی لثه است.
چه عواملی باعث خونریزی لثه می شود؟
جدا از بیماری های مرتبط با لثه ، بسیاری از بیماری های دیگر نیز می توانند باعث خونریزی لثه شوند. شایعترین دلایل خونریزی لثه عبارتند از:
- مسواک زدن با فشار روی لثه
- تغییرات هورمونی در دوران بارداری
- استفاده نادرست از نخ دندان
- مال اکلوژن (اختلال گزش)
- سیگار کشیدن
- عفونت
- رژیم غذایی ضعیف
- استفاده از داروهای ضد انعقاد خون
- کمبود ویتامین C یا ویتامین K
- دیابت
- بیماری قلبی
چگونه خونریزی لثه تشخیص داده می شود؟
خونریزی لثه ای معمولاً دلیل نیست بلکه نتیجه بیماری است. برای جلوگیری از این نتیجه ، لازم است که به طور منظم با یک پزشک متخصص مشورت کنید. مراقبت روزانه از دهان و دندان باید به طور منظم و با دقت انجام شود ، علاوه بر این ، حداقل هر 6 ماه باید معاینه دندانپزشک انجام شود.
با معاینه دندانپزشک ، همه مشکلات مربوط به بهداشت دهان و دندان را می توان یافت. در حین معاینه ، اگر معاینه توسط دندانپزشک و مشکلات تجربه شده توسط بیمار با دندانپزشک در میان گذاشته شود ، بیماری های احتمالی دندان به راحتی قابل تشخیص و درمان هستند.
در برخی موارد ، ممکن است برخی آزمایشات توسط پزشک درخواست شود تا تشخیص به راحتی انجام شود. پس از اجرای تمام این روش ها ، می توان نتایج اساسی خونریزی لثه و سایر مشکلات مربوط به سلامت دهان را تعیین کرد و روند درمانی مناسب را شروع کرد.
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها:
دندان درد,
التهاب لثه,
دندانپزشک,
سلامت لثه,
بهداشت دهان و دندان,
خونریزی لثه,